Przepis na ciasto borówkowe

Składniki:
2 jajka
2/3 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu

2/3 łyżeczki soli
½ szklanki mleka
3 łyżki stołowe masła
2 szklanki świeżych borówek
cukier puder
aromat waniliowy

Sposób przygotowania: Utrzyj jajka z cukrem. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamonem i solą. Stopniowo dodawaj do jajek, wlewając również mleko. Dokładnie wymieszaj po każdym dodaniu. Następnie dodaj masło i aromat waniliowy. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do ciasta 1 szklankę borówek. Rozprowadź ciasto w formie do pieczenia i posyp pozostałymi owocami borówki. Ciasto umieść w rozgrzanym piekarniku. Piecz w 250 stopniach przez 45 minut. Podawaj z cukrem pudrem.