Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Przepis na ciasto borówkowe

Składniki:
2 jajka
2/3 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu

2/3 łyżeczki soli
½ szklanki mleka
3 łyżki stołowe masła
2 szklanki świeżych borówek
cukier puder
aromat waniliowy

Sposób przygotowania: Utrzyj jajka z cukrem. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamonem i solą. Stopniowo dodawaj do jajek, wlewając również mleko. Dokładnie wymieszaj po każdym dodaniu. Następnie dodaj masło i aromat waniliowy. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do ciasta 1 szklankę borówek. Rozprowadź ciasto w formie do pieczenia i posyp pozostałymi owocami borówki. Ciasto umieść w rozgrzanym piekarniku. Piecz w 250 stopniach przez 45 minut. Podawaj z cukrem pudrem.